Цхестед цринитусгреат црест флицатцхер

Аутор Рацхелле Стерлинг

Географски опсег

Познат као велики крестасти мухоловци,Мииарцхус цринитуснасељава близуктичке и неотропске регије Северне, Централне и Јужне Америке. Ова мигрирајућа мухоловка гнезди се широм источне половине Сједињених Држава и јужног руба Канаде. Током неплодне сезоне,Мииарцхус цринитусможе се наћи у јужној Централној Америци и североистоку Јужне Америке. НекиМииарцхус цринитусмогу насељавати јужни врх Флориде и Кубе током целе године.

  • Биогеографски региони
  • неарцтиц
    • домородац
  • неотропни
    • домородац

Станиште

Мииарцхус цринитусје врста која живи у шуми и која више воли листопадне или мешовито-лишћарске шуме. Ова врста се налази у стаништима са полуотвореним крошњама или рубом шуме. Урбана подручја са великим крошњама такође пружају станиште овој врсти.Мииарцхус цринитусје обавезни узгајивач секундарних шупљина и током сезоне размножавања трагаће за шумама које пружају ограде и претходно направљене шупљине.



  • Региони станишта
  • умерена
  • тропским
  • земаљски
  • Земаљски биоми
  • шума
  • Остале карактеристике станишта
  • урбани
  • приградски

Физички опис

Мииарцхус цринитусје велика мухоловка сличних, али светлијих боја од осталих из рода. Дуг је 22,2 цм, распон крила 33,0 цм, а тежак 34 г. Тамно сива глава је велика, заобљена и на врху благо куполаста или гребенаста. Ова врста има тешку, густу новчаницу која је углавном црна са обимном, бледом основом. Сива боја на глави је најтамнија на врху, а затим посветли и протеже се кроз грло и дојке, где је у контрасту са светло жутим стомаком и доњом страном. Леђа су тамно маслинаста која се стапају у тамно летачко перје обрубљено белом бојом. Секундарно перо је светло румено, као и репно перо. Ноге и стопала су тамно смеђе до црне боје. Ова врста не показује полни диморфизам.



Малолетнике је тешко разликовати од одраслих, али су у целини мутније боје. Незнатна диференцијација може се приметити код птице у руци, где могу бити видљиви покривачи горњег репа обојани циметом, шире грубе ивице примарних слојева и завршеци цимета завршних покривача крила.(Ланион, 1997; Сиблеи, 2000)

  • Остале физичке карактеристике
  • ендотермни
  • хомоиотермичан
  • билатерална симетрија
  • Сексуални диморфизам
  • полови
  • Просечна маса
    34 г
    1.20 оз
  • Просечна дужина
    22,2 цм
    8.74 ин
  • Просечан распон крила
    33,0 цм
    12.99 ин

Репродукција

Мииарцхус цринитусје моногамна врста и не показује сложене ритуале удварања, али мужјаци често из ваздуха прогоне женке и прогоне их у гнездећу шупљину. Мужјаци агресивно бране и чувају своје партнере током сезоне размножавања. Парне везе варирају у трајању, јер се неки парови враћају у заједницу на неколико година, а други бирају нове супружнике сваке сезоне. Појединци имају снажну верност локације и често се враћају на исто место да би се размножавали сваке године, без обзира на то да ли се упарују са истим паром или не.(Ехрлицх, и сар., 1988; Јохнсгард, 2009; Ланион, 1997)




где живи мунтјац

  • Систем парења
  • моногамни

Мииарцхус цринитусје миграторна врста која током пролећа и лета путује према северу да би се сваке године размножавала. Они мигрирају од априла до маја, а мушкарци ће почети са успостављањем територија убрзо након доласка у мају. Након формирања парова, и мушкарци и жене истражују потенцијалне шупљине за гнежђење. Женка доврши већину или цео поступак изградње гнезда када се одабере шупљина. Одабире широку палету материјала за гнежђење, укључујући лишће, крзно, перје, канап, траву, кору, змијску кожу и људско смеће, којим готово испуњава шупљину. Женке леже између 4 и 8 (обично 5) јајастих јаја, прошараних смеђом или љубичастом бојом. Женке обављају сву инкубацију која траје 13 до 15 дана. Младићи су лежећи у ваљењу и теже у просеку 3,0 г. У доби од 13 до 15 дана млади рађају, али остају заједно у породичној групи до 3 недеље након појаве новорођенчади. Ови малолетници могу да се размножавају током следеће сезоне размножавања.(Ехрлицх, и сар., 1988; Јохнсгард, 2009; Ланион, 1997; Таилор и Керсхнер, 1991)

  • Кључне репродуктивне карактеристике
  • итеропаран
  • сезонски узгој
  • гонохорски / гонохористички / дводомни (полови одвојени)
  • сексуални
  • јајасти
  • Интервал узгоја
    Велики крестасти мухолови размножавају се једном годишње.
  • Сезона парења
    Велики крестасти мухолови размножавају се између маја и средине јула.
  • Распон јаја по сезони
    4 до 8
  • Просек јаја по сезони
    5
  • Распон времена до излегања
    13 до 15 дана
  • Опсег младих година
    13 до 15 дана
  • Распон времена до независности
    3 (високе) недеље
  • Просечна старост у полној или репродуктивној зрелости (жене)
    1 година
  • Просечна старост у полној или репродуктивној зрелости (мушкарци)
    1 година

Мииарцхус цринитусмлади су при рођењу алтрични, што захтева значајна улагања оба родитеља. Пре него што се јаја положе, женке граде сигурно и сигурно гнездо док мужјаци агресивно бране околну територију. Након што женка положи квачило, она је једини инкубатор, док мужјак наставља да брани и штити њу и своје гнездо. Оба родитеља учествују у санацији гнезда када се јаја излегу и активно уклањају љуске јаја, фекалне врећице и остатке хране на доброј удаљености од шупљине. Оба родитеља такође пружају храну за младе, мада жене чешће од мушкараца. Нестлингс се хране разним инсектима, који се хватају и представљају младима без регургитације. Након што су птићи излегли, цела породица остаје на окупу 3 недеље, а за то време оба родитеља настављају да хране и бране своје младунце.(Бент, 1942; Јохнсгард, 2009; Ланион, 1997)

  • Родитељска улагања
  • алтрициал
  • мушко родитељско старање
  • женска родитељска брига
  • предоплодња
    • резервисање
    • штитећи
      • Мушки
      • Женско
  • пре излегања / рођења
    • резервисање
      • Мушки
      • Женско
    • штитећи
      • Мушки
      • Женско
  • пре одвикавања / излетања
    • резервисање
      • Мушки
      • Женско
    • штитећи
      • Мушки
      • Женско
  • пре неовисности
    • резервисање
      • Мушки
      • Женско
    • штитећи
      • Мушки
      • Женско

Животни век / дуговечност

Иако постоји мало података, животни век заМииарцхус цринитускреће се од 2 до 10 година. Процене животног века ове врсте је тешко проценити јер се мали број јединки враћа у своје натално подручје. Максимални забележени животни век потиче од особе која је поново заробљена 14 година након што је одрасла. Могући узроци смртности укључују грабежљивост током фазе гнежђења, сударе са вештачким структурама током миграције и изложеност пестицидима.(Ланион, 1997)



  • Животни век домета
    Статус: дивље
    > 14 (високих) година
  • Типичан животни век
    Статус: дивље
    2 до 10 година

Понашање

Већина популација уМииарцхус цринитуссу неотропски мигранти који путују на две године између Северне Америке и Централне или Јужне Америке. Као и многе птице, врло су активне у зору и сумрак и дневне су, са изузетком ноћне миграције. Они су окретни летачи јер у лету ухвате већину плена инсеката. Већи део свог времена проводе на крилу или смештеним у врховима великих крошњи дрвећа, а ретко их се може видети на земљи. Током сезоне размножавања,Мииарцхус цринитусје високо територијално и оба пола ће агресивно јурити или нападати уљезе исте или друге врсте. Мужјаци улажу готово све своје време и енергију у одбрану својих узгајалишта, док женке граде гнезда и размножавају квачило. Током миграције и на зимовалиштима,Мииарцхус цринитуспојединци путују сами или у паровима.(Ехрлицх, и сар., 1988; Ланион, 1997; Таилор и Керсхнер, 1991)

  • Кључна понашања
  • дрвенаста
  • муве
  • дневним
  • покретни
  • селице
  • усамљени
  • територијални
  • Величина територије домета
    16.000 до 32.000 м ^ 2

Домаћи домет

Иако постоји мало података, величина територије заМииарцхус цринитуспроцењује се да се креће од 1,6 до 3,2 ха.(Ланион, 1997)

Комуникација и перцепција

Мииарцхус цринитускористи слушне и телесне положаје тела као главне облике комуникације. Ова врста је препозната по препознатљивим, гласним и помало храпавим, 'врее-ееп' позивима. Они се често дају паровима или младима као контакт позиви. Током територијалних спорова, даје се скраћена верзија овог позива у брзом, узлазном низу, који се описује као „памет-памет-памет“.Мииарцхус цринитустакође даје тиши 'цхурр' позив који се углавном даје између појединаца пареног пара. У зору током сезоне размножавања, мужјаци дају различите верзије целог свог репертоара како би успоставили своју територију. Поред брзих и оштрих позива током територијалних спорова, појединци се често погрбе, преврћу и лепршају репно перје и подижу перје на врху главе како би изгледало гребенасто. Ако се уљез не повуче,Мииарцхус цринитускористиће физичку агресију док се уљез не истера.Мииарцхус цринитусје чак мало агресиван у својим ритуалима удварања. Током формирања парова, мужјаци ће из ваздуха јурити потенцијалне партнере, често у гнездећу шупљину. Повремено ће супружници изводити кратке дуете који се састоје од „врее-ееп“ позива упућеног готово у исто време. Као и већина птица,Мииарцхус цринитусопажа своје окружење кроз слушне, визуелне, тактилне и хемијске стимулусе.(Ланион, 1997)

  • Канали комуникације
  • визуелни
  • тактилно
  • акустична
  • Канали перцепције
  • визуелни
  • тактилно
  • акустична
  • хемијска

Прехрамбене навике

Мииарцхус цринитусје инсективорна врста, али ће повремено јести воће, посебно током неплодне сезоне. Ова врста првенствено користи методе сакупљања лебдећих зрака како би ваздухом уграбила плен са површине лишћа. Често нахрани храну са гргеча у горњим крошњама зелених стабала, знатно вишим од многих својих инсектроједих суседа. Уобичајени предмети плена укључују лептири и мољци , бубе , скакавци и цврчци , пчеле и осе , муве , ипауци. Некропсије су показале да неки појединци повремено једу зелени аноли . Врсте конзумираног воћа нису пријављене.(Ланион, 1997)

  • Примарна дијета
  • месождер
    • инсективор
  • Животињска храна
  • гмизавци
  • инсекти
  • копнени не-инсектни чланконошци
  • Биљна храна
  • воће

Предатион

Већина грабежљивости јавља се током фазе гнежђења, јер су јаја и млади рањиви и предаторима представљају лак плен. Најчешћи предатори одМииарцхус цринитуссу змије и вршена су запажања о њимаиндиго змије,жуте пацовске змије, и кукурузне змије једу јаја, млади и одрасли.(Ланион, 1997; Таилор и Керсхнер, 1991)

  • Познати предатори
    • индиго змије (Дримарцхон цориас)
    • жуте пацовске змије (Четверо застарели застарели елаф)
    • кукурузне змије ( Пантхеропхис гуттатус )

Улоге екосистема

Као првенствено инсектвор,Мииарцхус цринитусвероватно игра значајну улогу у контроли локалних популација инсеката. Јаја, млади, па чак и одрасли могу послужити као плен локалним предаторима као што су змије. Овај секундарни гнездилац шупљина може се такмичити за места за гнежђење са другим врстама за гнежђење шупљина, попут црвенокосе ( Меланерпес еритхроцепхалус ) и детлићи црвено-трбуха (М. царолинус), источне плаве птице ( Сиалиа сиалис ), кућни оруђа ( Троглодитес аедон ), ласте дрвеће ( Бицолор тацхицинета ), Европски чворци ( Стурнус вулгарис ), и црвене веверице ( Тамиасциурус худсоницус ). Тачан ниво конкуренције је непознат, али било је примера када је парМииарцхус цринитусрасељено конобарење Меланерпес царолинус из кутије за гнездо.

Мииарцхус цринитустакође је домаћин разним инсектима и паразитима, првенствено током фазе гнежђења, јер су шупљине заштићене, затворена станишта која пружају погодно станиште за напредовање паразита. Пронађена су четири реда инсеката у којима живиМииарцхус цринитусгнезда укључујући Диптера , Цолеоптера , Лепидоптера , и Псоцоптера . Две врсте поткожних ларви мува (Неомусца портерии Протоцаллипхора хирудо ) утврђено је да бораве у гнездарицама, али изгледа да имају мало утицаја на преживљавање гнезда. НестлингМииарцхус цринитустакође су домаћини најмање једне врсте гриња ( Орнитхониссус бурса ), углавном у северним умереним стаништима.(Ланион, 1997; Таилор и Керсхнер, 1991)


шишмиш ушана лисица чињенице

Коменске / паразитске врсте
  • муве ( Диптера )
  • бубе ( Цолеоптера )
  • ларве лептира и мољца ( Лепидоптера )
  • барклице ( Псоцоптера )
  • поткожне ларве муве (Неомусца портери)
  • поткожне ларве муве ( Протоцаллипхора хирудо )
  • гриње тропских птица ( Орнитхониссус бурса )

Економски значај за људе: позитиван

Тренутно,Мииарцхус цринитусне пружа никакве познате економске користи за људе.

Економски значај за људе: негативан

Нису познати нежељени ефектиМииарцхус цринитусна људе.

Статус заштите

Тренутно разматра Међународна унија за заштиту природе и природних ресурса (ИУЦН)Мииарцхус цринитусда буде најмање забрињавајуће, јер има велики географски опсег, а број становништва је висок и стабилан. Као и на већину птица, на ову врсту негативно утиче неколико људских активности, укључујући употребу пестицида, велике структуре које је човек створио изграђене у миграционим стазама и претварање шума у ​​урбана или пољопривредна подручја. Ове активности резултирају смањеном доступношћу хране, смртношћу од судара и губитком станишта. Једна од главних брига за све врсте које гнезде у шупљинама је губитак стојећих мртвих стабала током „чистих“ шумарских пракси, где се то дрвеће често уклања из естетских разлога. Снагс су критични за ове врсте јер пружају изузетно погодна места за шупљине гнезда. У неким областима су коришћене гнездишта за обезбеђивање алтернативних места за гнежђење. Успех гнежђења унутар ових гнездишта је у целини упоредив са успехом природних шупљина и може бити одржив алат за управљање ако станишта и даље пропадају.(„БирдЛифе Интернатионал. Мииарцхус цринитус“, 2010; Ланион, 1997; Миллер, 2002; Таилор и Керсхнер, 1991)

Сарадници

Рацхелле Стерлинг (аутор), Специјални пројекти, Таниа Девеи (уредник), Универзитет Мицхиган-Анн Арбор, Георге Хаммонд (уредник), Особље за животињске агенте, Трициа Јонес (уредник), Университи оф Мицхиган-Анн Арбор, АДВ Зоокеепер (уредник) , Универзитет у Мичигену-Анн Арбор.

Популарне Животиње

Прочитајте о Мицтериа леуцоцепхала (сликана рода) на Анимал Агентс

Прочитајте о Пицоидес сцаларис (детлићу са лествама) на „Анимал Агентс“

Прочитајте о Стерцорариус параситицус (Арцтиц јаегер) на животињским агенсима

Прочитајте о Сепиа оффициналис о животињским агенсима

Прочитајте о Церцартетус лепидус (тасмански пигмејски опосум) на животињским агентима

Прочитајте о Еупхрацтинае (вилинским армадилосима и пицхициегосима) на Анимал Агентс